13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:52

O minoră a fost violată de asistentul maternal. Soția acestuia a încercat să se sinucidă

spot_img

O tentativă de sinucidere a scos la iveală un caz șocant în Vaslui. O femeie de 44 de ani a încercat să își pună capăt zilelor înghițind mai multe pastile. 

Un echipaj de la Ambulanță a preluat-o pe femeie, iar pe drum spre spital au aflat motivul șocant care a determinat-o pe femeie să recurgă la acest gest. 

Soțul femeii, asistent maternal, o abuzase sexual cu o seară înainte pe una dintre cele două fete pe care cei doi soți le aveau în plasament.

„Prima dată a fost o solicitare pentru o femeie de 44 de ani, care a luat mai multe pastile, pacienta nu punea probleme. Pe timpul transportului, întrebată de medic ce a determinat-o să facă acest gest, a spus că a încercat să se sinucidă pentru că soțul ei a abuzat-o – aseară şi de mai multe ori – pe una dintre fetele pe care le au în plasament. Echipajul a anunţat poliţia şi colegii din dispecerat, iar o a doua ambulanţă a plecat spre Giurcani, pentru a transporta la spital minora care rămăsese acasă – cea care ar fi fost abuzată – pentru investigaţii”, a declarat pentru Mediafax Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui. 

Poliția a fost sesizată imediat de medicul de la Ambulanță. Un echipaj a sosit la spitalul din Bârlad unde a fost adusă femeia și unde sosise între timp și soțul acesteia. Bărbatu a fost ridicat și dus la audieri. 

Minora de 12 ani a fost și ea audiată în prezența unui psiholog. 

„Cei doi soţi erau asistenţi maternali din 2006, doamna avea fetița de 14 ani, iar el pe cea de 12. Victima agresiunii ar fi fetiţa cea mai mică. Acest caz nu este similar cu altele, este o evoluţie spontană, pe parcusul acestei zile s-a petrecut tot incidentul. Din documentele pe care le avem, din monitorizarea asistenţilor maternali, nu există antecedente care să atragă suspiciuni de acest gen”, a declarat pentru Mediafax Ionuţ Dănilă, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Cele două fete au fost mutate într-un centru specializat şi vor primi consiliere psihologică.