3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:04
No menu items!

O mare companie de zbor renunță la formula “Doamnelor și domnilor” pentru că nu respectă identitatea de gen. Cum vor fi salutați pasagerii

spot_img

Formula „Doamnelor și domnilor, bine ați venit la bord” nu va mai fi auzită în aeronavele companiei Lufthansa. Conducerea a decis înlocuirea acestei formule de adresare cu o alta mai modernă care să respecte identitatea de gen, scrie Deutsche Welle.

Lufthansa renunță la această formulă de adresare astfel încât comunicarea echipajului cu pasagerii să fie „sensibilă la identitatea de gen”, spun reprezentanții companiei aeriene germane.

În discuțiile cu pasagerii, angajații vor folosi fraze precum „Dragi oaspeți, bine ați venit la bord” sau, în funcție de ora la care este panificat zborul, „Bună dimineața, bun venit la bord”.

Schimbarea va fi implementată pe toate zborurile operate de către Lufthansa, printre care Austrian Airlines, Eurowings și Swiss.

Alături de compania germană, atât ONU, cât și Comisia Europeană au adoptat diverse ghiduri privind folosirea unui limbaj neutru din punct de vedere al genului.

Începând din 1 ianuarie 2019, Germania a adoptat a treia identitate de gen, după ce un text de lege a fost inițiat în 2018 și supus aprobării Camerei Deputaților.