17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 20:58
No menu items!

O eroare IT a înjumătățit infectările din Țara Galilor: 11.000 de teste pozitive au dispărut din statistici

spot_img

11.000 de teste Covid pozitive lipsesc din statisticile din Țara Galilor după o anomalie IT. Asta înseamnă că numărul de cazuri pentru săptămâna de până la 15 decembrie probabil să fie dublu față de ceea ce se crezuse, relatează The Guardian.

Politicienii de opoziție din Țara Galilor și-au exprimat profunda îngrijorare, unul dintre ei numind știrile „uluitoare”.

Situația a apărut după ce guvernul galez a anunțat miercuri că numărul de cazuri era atât de alarmant încât țara urma să intre într-un alt blocaj.

Dar miniștrii au arătat clar că au luat deciziile de a introduce noul blocaj și de a introduce reguli mai stricte în jurul Crăciunului decât alte părți ale Marii Britanii, știind că cifrele erau mai grave decât cele raportate în public.

În prezent, cifrele înregistrate pentru săptămâna 9-15 decembrie se ridică la 11.911. Dar Public Health Wales (PHW) a declarat că cele 11.000 de cazuri au fost ratate din statistici din cauza „întreținerii planificate” a sistemelor IT.

Un total de 103.098 de persoane au dat rezultate pozitive în Țara Galilor de la începutul crizei Covid, ceea ce înseamnă că cele 11.000 de pozitive suplimentare – care vor fi adăugate cifrelor de joi – vor reprezenta aproximativ o zecime din noul total.

Cele 11.000 de cazuri suplimentare ar însemna că cazurile recente de virus sunt de două ori mai mari decât se credea anterior.

Ministrul galez al sănătății, Vaughan Gething, a declarat pentru Guardian că guvernul este conștient de faptul că statisticile nu erau corecte înainte de a lua decizia de a introduce un blocaj nou și reguli mai stricte în jurul Crăciunului decât alte părți ale Marii Britanii.

El a subliniat că se efectuează un număr record de teste. În urmă cu două săptămâni, testele au crescut de la 75.000 la peste 100.000, iar săptămâna trecută au fost 120.000 de teste. „Dacă testați mai mulți oameni, veți identifica mai multe cazuri pozitive.”

Sursa: The Guardian

Editor: M.C.