9.9 C
București
vineri, 15 octombrie 2021 - 22:50

O bandă de spărgători de locuințe care a terorizat trei județe și Capitala, capturată de polițiști din Ilfov la Alba Iulia

spot_img

Au dat zeci de spargeri, în doar o lună, în București și în trei județe: Ilfov (în orașele Măgurele, Otopeni și în Popești-Leordeni), Brașov și Cluj. Au fost bine instruiți, extrem de abili, au acționat rapid și s-au asigurat că nu lasă nicio urmă care să-i conducă la ei pe polițiști. În noaptea de miercuri spre joi însă au fost prinși în flagrant de ofițeri de Investigații Criminale din Ilfov. Au fost capturați la Alba Iulia, după o anchetă a Poliției Măgurele.

Operațiunea care a dus la reținerea tâlharilor a început la Poliția Măgurele, oraș în care gruparea a operat după „rețeta” care ar fi trebuit să-i asigure imunitatea în fața legii: membrii grupării intrau în blocuri, sub pretextul distribuirii de pliante, pentru a verifica dacă proprietarii se află în apartamentele vizate. Se asigurau că nimeni nu-i va împiedica să acționeze și, în timp ce unul dintre ei supraveghea atent zona, ceilalți forțau ferestrele termopan și intrau în casă, de unde plecau apoi cu bani, bijuterii și aparatură electronică. Pentru că nu lăsau urme, erau siguri că nimeni nu va ajunge la ei.

La Măgurele însă, nu au avut atât de mult noroc. Primarul interimar, Narcis Constantin, a pus la dispoziția polițiștilor imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în oraș. Așa au ajuns la ei polițiștii. Pentru a strânge probe împotriva lor și pentru a-i reține a fost nevoie de monitorizare, iar aceasta a fost extrem de dificilă având în vedere „instruirea” tâlharilor și modul rapid și atent de operare.

În noaptea de miercuri spre joi, trei dintre cei patru membri ai grupării au fost prinși în flagrant de ofițeri de la Serviciul de Investigații Criminale Ilfov, la scurt timp după ce spărseseră trei case în Brașov și în Cluj. Polițiștii au descins apoi la locuințele hoților din Capitală, dar și la o casă de amanet, unde vindeau bunurile furate.

Hoții sunt audiați la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, iar ancheta continuă sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care au coordonat, de altfel, investigațiile în acest caz.

Cei patru membri ai grupării sunt acuzați de furt calificat și tentativă la furt calificat.

Raluca Dan