15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 3:36

Proiect: Perioadele de vacanţă petrecute la grădiniţă sau la şcoală, contra cost

spot_img

Un grup de senatori a propus, într-un proiect de lege, introducerea, contra cost, a programului Şcoala de vară, pe timpul vacanţei de vară, inclusive la grădiniţe.

Propunerea, care vizează modificarea Legii Educaţiei, va intra în dezbatere în sesiunea parlamentară care începe în februarie.

Cei 77 de senatori care au semnat proiectul susţin că pe lângă programul obligatoriu, se impune un program facultativ cu activităţi instructive-recreative, în perioada cea mai mare de vacanţă, cea de vară. Mai ales că, susţin iniţiatorii, părinţii nu au posibilitatea unor concedii plătite de 3 luni de zile, aşa că unii copii rămân nesupravegheaţi sau alături de persoane care nu pot fi trase la răspundere în cazul unor incidente.

Proiectul nu prevede eventualele costuri pe care ar trebui să le achite părinţii, dar susţine că plata “nu va fi exagerată”. Potrivit iniţiatorului, “activităţile organizate de şcolile publice sunt, de cele mai multe ori, mult mai ieftine decât cele organizate privat pentru că acestea beneficiază de o bază materială proprie.”