28 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 13:25
No menu items!

O adolescentă a murit la câteva zile după ce a ieșit din izolare, după infectarea cu coronavirus

spot_img

O adolescentă dintr-o comună vasluiană a murit la câteva zile după ce a ieșit din izolare, după infectarea cu coronavirus.

Minora, în vârstă de 15 ani, din comuna vasluiană Tăcuta, ieșise din izolare în urmă cu 7 zile. Însă, miercuri seară, aceasta s-a prezentat împreună cu mama sa la cabinetul medicului de familie pentru că se simțea extrem de rău.

În urma unul scurt control, medicul a observat că saturația oxigenului în sânge la fată este de doar 80%, așa că a solicitat intervenția de urgență a ambulanței pentru a o transporta la spitalul din Vaslui.

A fost trimisă inițial o ambulanță, însă, când medicii au văzut că starea fetei de sănătate se înrăutățește, au solicitat și intervenția ambulanței de Terapie Intensivă mobile.

În ciuda îngrijirilor acordate, fata a intrat în stop cardio-respirator și a murit.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână.

În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni.

Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare.

Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute, însă din păcate, copila nu a ieșit din stop cardiac. Medicul urgentist a declarat-o decedată”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, pentru vremeanouă.ro.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la medicină legală, pentru stabilirea cauzelor decesului.

Un tânăr de 20 de ani a murit, la o zi după ce a ieșit din izolare

Un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, județul Botoșani, elev în clasa a XII-a la un liceu tehnic, a murit la școală, la o zi după ce a ieșit din perioada de izolare. Tânărul a fost infectat cu SARS-CoV-2 și a stat în izolare până luni. El avea unele afecțiuni cardiace, dar se simțea bine, astfel că marți după-amiază a venit la școală, la cursuri. Spre seară, i s-a făcut rău și a căzut în clasă, sub privirile colegilor. 

                                                                                                                  Adina Silav