7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 23:46
No menu items!

Un tânăr de 20 de ani a murit după ce a făcut infarct. Ieșise de o zi din izolare, după infectarea cu coronavirus

spot_img

Un tânăr de 20 de ani din Dorohoi, județul Botoșani, elev în calasa a XII-a la un liceu tehnic, a murit la școală, la o zi după ce a ieșit din perioada de izolare impusă după infectarea cu coronavirus.

Tânărul de 20 de ani a fost infectat cu SARS-CoV-2 și a stat în isolare până luni. El avea unele afecțiuni cardiace, dar se simțea bine, astfel că marți după-amiază a venit la școală, la cursuri. Spre seară, i s-a făcut rău și a căzut în clasă, sub privirile colegilor. 

La fața locului a sosit imediat un echipaj medical care a început manevrele de resuscitare. În primă fază, medicii au reușit să îl stabilizeze și să îl transporte la Spitalul din Dorohoi. Acolo, însă, tânărul a intrat din nou în stop cardio-respirator. 

Din primele informații, se pare că tânărul era cunoscut cu afecțiuni cardiace, iar coronavirusul i-ar fi agravat starea. În timpul manevrelor de resuscitare, la testare, tânărul a ieșit din nou pozitiv la COVID, deși trecuseră zilele necesare de la ultimul test pozitiv, în urma căruia intrase în carantină.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele morții tânărului.

E. Stan