12.9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 18:19

Numărul morților ar putea crește semnificativ

spot_img

Numărul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv va crește semnificativ în următoarea perioadă și există posibilitatea ca acesta să se dubleze. Este concluzia concluzia grupului de lucru convocat de premierul Victor Ponta duminică la Palatul Victoria.

Grupul interministerial și interdisciplinar, condus de premierul Victor Ponta, este format din ministrul de interne, vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul apărării, Mircea Dușa, comandantul Spitalului Militar, Florentina Ioniță Radu, prof. dr. Ioan Lascăr, ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

S-a stabilit ca luni dimineață să se facă o comisie de medici, din care vor face parte atât ministrul Bănicioiu, cât și dr. Ioan Lascăr, care vor merge la toate spitalele pentru a evalua starea pacienților, urmând să prezinte concluziile grupului de lucru ce se va reuni din nou la Palatul Victoria.

Acestei comisii i se vor alătura doi medici francezi, considerați a fi cei mai buni specialiști în arsuri.

Din păcate, tragedia nu s-a încheiat vineri seară

Grupul de lucru

Dată fiind natura traumelor suferite, incluzând afectarea gravă și imprevizibilă a căilor respiratorii, victimele „ar putea sucomba oricând”, a precizat Raed Arafat.

De asemenea, Guvernul va decide până la finalul acestui an înființarea sau funcționarea unui program special destinat recuperării de care au nevoie persoanele rănite.

În ceea ce privește cetățenii străini răniți în incendiu, autoritățile și-au exprimat disponibilitatea de a le pune la dispoziție celor care doresc să fie tratați în afara țării toate mijloacele necesare pentru a se deplasa, dar numai după acordul medicilor români care îi tratează.

Duminică vor fi date aparținătorilor corpurile tuturor celor 29 de victime.

Valeriu Motoc