17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 14:23

Marș în Capitală pentru victimele de la Colectiv. 10.000 de oameni participă. FOTO

spot_img

Aproximativ 1.000 de oameni s-au strâns, duminică la prânz, în Piaţa Universităţii, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marş dedicat victimelor incendiului de vineri seară. Pe traseu, numărul participanților a crescut la aproape 10.000 de persoane.

Evenimentul comemorativ a fost lansat pe Facebook, sâmbătă.

Preţul e prea mare, îi cunoşteam aproape pe toţi, e un preţ mult prea mare”, a declarat unul dintre tinerii aflați în piață.

Am venit aici în primul rând pentru că suntem oameni. Este inadmisibil ce s-a întâmplat”, a spus o femeie, care a adăugat că și ea este mamă.

Cei adunaţi în piaţă sunt de la cei mai tineri până la persoane de vârsta a treia. Cei mai mulţi sunt îmbrăcaţi în negru şi în alte culori închise, iar unii au în mâini flori şi lumânări.

Întrebați dacă asemenea marșuri vor fi organizate și în zilele următoare, organizatorii au declarat că vor să organizeze și un concert, prin care vor să transmită mesajul că trebuie să fim puternici şi să arătăm tuturor că ne pasă.

O altă participantă a spus că “e nevoie să se schimbe ceva, să nu mai existe victime nevinovate, e vorba de corupţie, acel club nu ar fi trebuit să aibă autorizaţie, oamenii nu ar fi trebuit să moară”.

Oamenii au mers în tăcere până la local, primii din coloană purtând un tricolor de care era prinsă o panglică de doliu. Pe tricolor a fost scris textul “Eroii nu vor pieri”. În fața clubului, alte sute de oameni așteptau în tăcere, cu lumânări și flori.

În urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, şi-au pierdut viaţa 29 de oameni, cei mai mulţi tineri, şi sunt internaţi 140, între care mai mult de jumătate, până la 90, în stare critică şi foarte gravă.