16.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 7:13

Nu se înghesuie la vaccinare. Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se imunizeze

Doar 9.000 din cei 22.500 de deţinuţi vor să se vaccineze, susţine Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), care acuză că nu a fost făcută o campanie cu privire la efectele benefice ale vaccinării în rândurile deţinuţilor.

Din cei 22.500 de deţinuţi din sistemul penitenciar, doar 9.000 şi-au exprimat dorinţa de a se vaccina. Imunizarea deţinuţilor se va face cu doze Johnson&Johnson, potrivit FSANP.

Sindicaliştii precizează că o campanie serioasă, dirijată (îndrumare, coordonare) de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) ar creşte numărul deţinuţilor dornici de vaccinare, dar aceasta nu a fost realizată.

”Nici măcar jumătate dintre deţinuţi nu se vor vaccina, ceea ce înseamnă un real pericol pentru poliţiştii din penitenciare care desfăşoară activităţi directe cu aceştia. N-a avut cine să discute cu deţinuţii şi să îi determine să se vaccineze. O lipsă de interes care ne va costa”, se arată FSANP.

Conform sursei citate, ofiţerii Direcţiei Reintegrare Socială (DRS-ANP) ar trebui să conceapă astfel de programe, iar psihologii şi educatorii din unităţile subordonate ANP să poarte discuţii cu deţinuţii, să le prezinte beneficiile vaccinării.