11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 13:05
No menu items!

Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Braşov s-a sinucis. Omul de afaceri era anchetat de DNA în două dosare

spot_img

Omul de afaceri Doru Dumitru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat luni aseară. El era cercetat în două dosare de către procurorii DNA pentru dare de mită și se afla în arest la domiciliu.

Doru Bertea s-a aflat la conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Brașov.

Potrivit newsbv.ro, procurorii DNA au anchetat achizițiile de echipament medical realizate în spitalele COVID din Odorheiul Secuiesc și Brașov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de șeful Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale și alte asemenea tehnici de spionaj. Ofițerul Emanoil Mirică vindea celor vizați de procurori informații extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său.

Practic, la fiecare întâlnire, șeful Brigăzii Operațiuni Speciale Brașov îi făcea lui Bertea o adevărată informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activități a întreprins în dosar și l-a asigurat că acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei (fost consilier județean și  președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov).

Pe 21 septembrie au apărut, susține presa locală, și spăgile în valoare de 25.000 de euro, în cazul încheierii frauduloase a contractului – SC Chantel Sante SRL cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov -, având ca obiect un robot pentru dezinfecția cu ultraviolete a mediului în valoare de 949.620 lei (cu TVA).

„Bertea Dumitru Doru i-a remis lui Popa Marius Cristian cea mai mare parte a foloaselor necuvenite stabilite cu ocazia înțelegerii inițiale (15.000 euro, în contextul în care anterior le mai dăduse celor doi câte 5.000 euro), după ce acesta din urmă a insistat în mod repetat, dându-i de înțeles că și Kadas Iluna Marius Andrei este nemulțumit că nu și-a încasat banii mai repede”, au precizat surse judiciare pentru newsbv.ro.

În aceeași zi, Bertea i-a cerut lui Popa să confirme, prin încheierea unui înscris, că a primit suma respectivă.