25.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 18:30
No menu items!

Noul șef al Corpului de Control al Guvernului, somat de o bancă să predea cheia unei cutii de valori

spot_img

Adrian Nica, noul șef al Corpului de Control al Guvernului a fost somat de BCR să predea cheia unei cutii de valori, după ce banca l-a dat în judecată și a câștigat. Nica și soția sa au trei credite la BCR, conform declarației de avere.

Conform portalului instanțelor de judecată, numele lui Adrian Nica, numit pe 11 ianuarie șeful corpului de Control al Guvernului, de către premierul Marcel Ciolacu, apare ca pârât într-un proces deschis de BCR exact în urmă cu 2 ani, pe 19 ianuarie 2022. Banca i-a cerut lui Nica să predea cheia de la caseta de valori închiriată de acesta în baza contractului de punere la dispoziţie a casetei de valori nr 373/28.05.2012, încheiat în calitate de beneficiar şi BCR SA, prin unitatea sa teritorială Sucursala Universitate. Altfel, banca cerea să fie autorizată să deschidă forţat caseta de valori şi să poată vinde obiectele descoperite, pentru acoperirea unui prejudiciu de 100 eur + TVA (la cursul BNR din ziua efectuării plaţii), reprezentând contravaloarea deschiderii forţate şi confecţionării unei noi chei.

Jurnaliștii de la fanatik.ro au scris că Adrian Nica a închiriat căsuța de valori la BCR în 2012, pentru o lună, iar de atunci și până la deschiderea acțiunii în instanță, în 2022, pârâtul nu a mai achitat nicio taxă.

Pe 22 martie 2022, instanța a obligat pârâtul Adrian Nica să predea reclamantei cheia de la caseta de valori închiriată. De asemenea, a arătat că, în situaţia neîndeplinirii obligaţiei de către pârât, autorizează pe reclamantă de a deschide forţat caseta de valori şi de a vinde obiectele descoperite, în măsura necesară acoperirii prejudiciului. Adrian Nica nu a formulat apel, astfel că a pierdut definitiv procesul cu BCR.

Ultima declarație de avere a șefului Corpului de Control al Guvernului arată că împreună cu soția, are trei credite la BCR, de 40.000 lei, de 20.000 lei și de 27.000 lei, dar și alte două credite, la alte bănci, unul de 340.000 lei și altul de peste o sută de mii de euro. Veniturile celor doi acoperă însă creditele contractate, doar Adrian Nica încasând, de la fostul loc de muncă, de la Hidroelectrica, peste 24.000 de lei pe lună. Adrian Nica și soția sa dețin două terenuri intravilane la Domnești și două apartamente în București.

Emanuel Stan