7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:12
No menu items!

Monica Macovei, la judecată. Ce a declarat motociclistul lovit de fostul ministru al Justiției

spot_img

Marți dimineață, la Judecătoria Mangalia a avut loc primul termen în dosarul în care Monica Macovei a fost trimisă în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Ilie Constantin, motociclistul accidentat de Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, a oferit primele declarații despre accidentul în care a fost implicat.

Bărbatul spune că medicii i-au transmis că nu se va mai recupera niciodată în totalitate.

„Sufăr și mai am de suferit destul. Din păcate, nu se vor rezolva problemele. Voi rămâne cu urmări grave. A fost greu de tot, nu cred că își poate închipui decât cineva care trece prin așa ceva.

Preferam o altă variantă decât să sufăr atât de mult, nu vă spun care. Cred că toată lumea are aceeași părere despre astfel de oameni. Nu am vorbit cu ea până acum.

Eu mi-am dat seama ce fel de om este din momentul în care am fost accidentat și nici măcar nu a venit să vadă dacă am murit sau mai trăiesc”, a declarat Ilie Constantin, victima Monicăi Macovei, citat de adevarul.ro.

„Nu am avut timp nici să clipesc atunci. În mai puțin de o secundă s-a întâmplat. Nu am niciun mesaj pentru dumneai, decât să își schimbe caracterul. Medicii mi-au spus că nu mă voi recupera complet niciodată”, a mai precizat Ilie Constantin.

Fostul ministru al Justiției este inculpat în acest caz, după ce, la începutul lunii octombrie 2022, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai, accident produs între un autoturism care a intrat pe contrasens și o motocicletă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. La volanul mașinii se afla Monica Macovei. Aceasta a fost testată, rezultând că nu a consumat alcool.

D.Constantin