28.9 C
București
luni, 15 aprilie 2024 - 15:40
No menu items!

Noul președinte al Ungariei, prima vizită în România. A alergat prin parc și a spus că Transilvania și Ungaria sunt legate „ombilical”

spot_img

Noul președinte al Ungariei, Katalin Novak, care și-a preluat mandatul în urmă cu doar o săptămână, a făcut, vineri, prima sa vizită în România. Novak a făcut jogging în Parcul Central din Cluj și a declarat că țara sa și Transilvania sunt „legate ombilical” prin cultura maghiară.

„Cultura noastră maghiară, istoria noastră comună sunt un cordon ombilical care leagă Transilvania de Ungaria”, a declarat președintele maghiar Katalin Novak, la ceremonia de deschidere a unui complex de clădiri transilvănene, la muzeul de etnografie în aer liber din Szentendre, la nord de Budapesta.

Imediat după această declarație, Novak a pornit spre România, unde va participa, sâmbătă, la dezvelirea statuii principelui Gábor Bethlen în centrul istoric din Alba Iulia. Este prima vizită, într-o țară străină, în calitate de președinte, a Katalinei Novak, care și-a preluat mandatul pe 10 mai.

Vineri dimineață, la sosirea în țara noastră, Katalin Novak a postat o poză din Parcul Central din Cluj, în timp ce făcea jogging.

“Un început activ de zi la Cluj”, a fost mesajul postat de Novak pe pagina sa de Facebook, alături de fotografia în care este surprinsă alergând, aparent fără a avea în jur bodyguarzi.

M. Nedelcu