12.2 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 12:42
No menu items!

Alocație de hrană de 22 de lei/zi. Cine sunt beneficiarii

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care stabileşte un cuantum de 22 de lei pentru alocaţia de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice, pentru copiii şi tinerii ]n cazul cărora s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial şi pentru copiii aflaţi în case de tip familial, informează Agerpres.

Actul normativ modifică Legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi pentru stabilirea unor măsuri de asistenţă socială.

„Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi publice şi pentru copiii şi tinerii pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială într-un serviciu public de tip rezidenţial, pentru copiii aflaţi în case de tip familial, precum şi pentru mamele protejate în centre maternale este de 22 de lei. Cuantumul alocaţiei de hrană pentru copiii din serviciile de zi este aplicabil şi copiilor din creşe şi alte unităţi de educaţie timpurie”, prevede actul normativ.

Cuantumul acestei alocaţii se va actualiza anual prin hotărâre a Guvernului.

„Nivelul minim al alocaţiei zilnice de hrană pentru consumurile colective din instituţiile şi unităţile publice şi private de asistenţă socială destinate persoanelor adulte, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice se stabileşte în cuantum de 22 de lei. Sumele destinate acoperirii cheltuielilor pentru alocaţia zilnică de hrană se suportă din aceleaşi fonduri din care sunt finanţate instituţiile şi unităţile publice de asistenţă socială”, mai prevede legea.

R. Dan