16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 2:16
No menu items!

Noul ministru al Finanțelor asigură că salariile bugetarilor, pensiile și toate drepturilor vor fi plătite la timp

spot_img

Adrian Câciu, noul ministru al Finanțelor, asigură cetățenii că sunt bani pentru plata, până la sfârșitul anului, a tuturor salariilor, din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiilor și drepturilor cetățenilor.

Adrian Câciu anunță, într-o postare pe Facebook, că la ședința de Guvern de vineri vor fi adoptate rectificarea bugetară și toate sumele necesare.

„Salariile din sănătate și din întreg sistemul bugetar, pensiile și toate drepturilor cetățenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârșitul anului. Respect munca oamenilor! Ministrul Finanțelor trebuie să aibă ochi atât pentru cifre, dar mai ales pentru un trai mai bun pentru cetățeni.

În ședința de Guvern de astăzi voi veni cu rectificarea bugetară, prin care asigurăm banii necesari pentru plata tuturor drepturilor sociale, pentru susținerea sistemului de sănătate în lupta cu COVID-19, pentru funcționarea serviciilor publice. Este primul proiect realizat contracronometru cu ai mei colegi din Ministerul Finanțelor și le mulțumesc! Avem multe de făcut în continuare: proiectul de buget pentru anul viitor, accesarea banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, consultări ample cu mediul de afaceri, cu partenerii sociali”, mai scrie Adrian Câciu.

Conform draftului care va fi discutat în Guvern, Ministerul Muncii și Protecției Sociale primește în plus „2.195,7 milioane lei, per sold, în special pentru asigurarea drepturilor de natura asistenței sociale  în vederea compensării aferente consumului de energie electrică și gaze, plății indemnizațiilor acordate la întreruperea activității în condițiile pandemiei, a alocațiilor de stat pentru copii, a drepturilor persoanelor cu handicap, a indemnizației de creștere a copilului și plății integrale a pensiilor și  indemnizațiilor și a ajutorului de încălzire și respectiv diminuarea transferurilor pentru echilibrarea bugetului de asigurări sociale de stat cu -142,4 milioane lei, a transferurilor din bugetul de stat către bugetul asigurărilor pentru șomaj cu suma de -49,4 milioane lei concomitent cu  majorarea transferurilor din bugetul de stat către Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale cu +82,0 milioane lei;”.

Emanuel Stan