3.1 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 7:00
No menu items!

Gabriela Firea: Ministerul Familiei nu va fi unul care doar va da vouchere, ci va stabili politici pentru creşterea natalităţii

spot_img

Noul ministru al Muncii, Marius Budăi, și ministrul Familiei, Gabriela Firea, au mers împreună, vineri dimineața, la preluarea mandatelor. Ministerul Muncii și Familiei a fost împărțit în două portofolii, fiecare nou minister având, de azi, atribuții importante.

„Am preferat să venim împreună, să arătăm că Munca și Familia vor rămâne împreună, chiar dacă juridic vor fi separate. Vom lucra împreună”, a afirmat Marius Budăi.

La rândul său, Gabriela Firea a anunţat obiectivele pe care și le-a propus.

“Ne propunem să ne ocupăm de domenii strategice. Mie îmi revine onoarea şi responsabilitatea de a coordona activitatea ce-i vizează pe copii, tineri şi egalitatea de şanse. Am discutat atât cu domnul premier, cât şi cu domnul preşedinte Ciolacu şi săptămâna viitoare vom prezenta deja un calendar pentru creşterea alocaţiilor, sprijinul alocat familiilor etc. Dar Ministerul Familiei nu va fi unul care doar va da vouchere, ci va stabili politici pentru creşterea natalităţii şi pentru a fi o ţară unde şi locuim, nu doar să ne naştem”.

Noul ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse promite că va creşte numărul de creşe, mai ales în zonele unde se impune.

„Va trebui să vedem care sunt zonele unde sunt mulţi copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, iar ei sunt rămaşi în grija bunicilor. Va trebui întâi să identificăm aceste zone, aşa că vom avea o strânsă colaborare cu autorităţile locale”.

Întrebat dacă sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor pe luna decembrie, Marius Budăi a declarat că inițial erau unele probleme pe o parte din luna decembrie, dar în urma rectificării bugetare care se va face vineri aceste probleme vor dispărea. „Odată cu rectificarea de astăzi închidem orice sincopă. După data de 1 decembrie poșta și băncile vor începe distribuirea pensiilor și alocațiilor. Nu sunt probleme”, a explicat ministrul muncii.

Marius Budăi a respins categoric și ideea creșterii vârstei de pensionare, adăugând că a explicat și într-o scrisoare către Comisia Europeană că în România, prima dată, trebuie să creștem speranța de viața.

Dalia Constantin