16.1 C
București
luni, 27 mai 2024 - 0:08
No menu items!

Florin Cîțu recunoaște eșecul campaniei de vaccinare: „E posibil să fi fost o problemă faptul că vectorul de imagine am fost eu”

spot_img

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, recunoaște că eșecul campaniei de vaccinare în România i se datorează și lui, și colegilor din Guvern.

Florin Cîțu a declarat, joi seară la TVR, că în ceea ce priveşte vaccinarea anti-COVID, autorităţile din România au fost „victimele propriului succes”. El este de părere că şi implicarea directă a sa şi a celorlalţi miniştri „ca vectori de imagine” în campania de vaccinare a fost „o problemă”.

„Pentru o perioadă lungă de timp România era campioană în campania de vaccinare. După aceea, cred că am fost victimele propriului succes. În momentul în care am spus că se poate vaccina oricine cu buletinul, cam în acel moment a început să nu mai fie un succes campania de vaccinare (…) Da, e posibil să fi fost o problemă faptul că am folosit… vectorul de imagine am fost eu, au fost colegii mei din Guvern. Încercam să-i facem pe oameni să înţeleagă”, a explicat Florin Cîţu.

Fostul premier consideră că scăderea numărului de infectări din ultimele 2 săptămâni va și neimpunerea vaccinării obligatorii va duce la și mai puține vaccinări.

„Veţi vedea şi după valul patru, când natural va scădea valul patru, lumea se va relaxa şi nu se va vaccina. Atât timp cât nu există pericolul, e complicat să-i convingi pe oameni, decât dacă faci obligatorie vaccinarea şi atunci este o altă discuţie. Dar veţi vedea că şi după valul patru, când lucrurile se vor calma, oamenii nu se vor mai vaccina”, a adăugat Florin Cîţu.

M. Nedelcu