33.9 C
București
vineri, 19 august 2022 - 16:31
No menu items!

Nominalizaţii la Oscar, devin angajaţi esenţiali. Vor putea asista la gala din aprilie

spot_img

O derogare prin care cei nominalizaţi la Oscar devin angajaţi esenţiali le va permite starurilor de la Hollywood să participe la gala de decernare a premiilor din acest an.

Reprezentanţii Academiei de film americane (AMPAS) au anunţat că nominalizaţii la Oscar se vor afla printre persoanele eligibile să participe la evenimentele asociate galei de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc în 25 aprilie, la Los Angeles, în contextul pandemiei de COVID-19, a relatat revista Variety.

„Cei implicaţi în producţia Oscar, precum nominalizaţii şi invitaţii lor, se califică pentru derogarea ca lucrători esenţiali şi, astfel, pot călători spre şi dinspre centrele de testare, repetiţii şi activităţile organizate de Academie în perioada premergătoare producţiei Oscar, inclusiv, desigur, pentru show”, au precizat într-un comunicat reprezentanţii AMPAS.

Producătorii au susţinut constant că ceremonia va fi filmată ca un film, astfel că implementarea statututului de lucrător esenţial este în conformitate cu protocolul pentru filmări în timpul pandemiei.

Datele de sosire în timp util pentru carantinare sunt 20 aprilie, pentru cei care vin din SUA şi din ţările cu risc scăzut, şi 17 aprilie, pentru cei care vin din străinătate.

Toţi nominalizaţii şi invitaţii trebuie să facă cel puţin două teste Covid-19 de la furnizorul Academiei şi, în total, trei teste în săptămâna de dinaintea galei.

Documentarul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este primul film românesc nominalizat la premiile Oscar. Lungmetrajul, cronică a primului an de după tragedia din clubul bucureştean Colectiv, a fost selectat la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar” şi „cel mai bun lungmetraj internaţional”.