9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:44

VIDEO Percheziţii în Capitală. Mai multe persoane, bănuite că achiziționau ilegal măşti

Polițiștii au descins, joi, la nouă adrese din Capitală, mai multe  persoane fiind acuzate că au folosit ordine de plată falsificate, pentru a achiziționa aproape un milion de măști de unică folosință.

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 6, sub supravegherea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6,  pune în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind  săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată și cesiune fictive.

“În fapt, în luna septembrie a anului 2020  au fost înregistrate 2 dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune, prin folosirea de ordine de plată falsificate, cu prilejul achiziționării a 660.000 măști de unica folosință, în valoare de peste 320.000 lei, respectiv 330.000 măști de unica folosință, în valoare de aproximativ 160.000 lei”, anunță Poliția Capitalei.

Din datele existente, a rezultat că mai multe persoane  s-ar fi  folosit de societăți comerciale administrate în drept de persoane de o condiție financiară modestă – firme fantomă – în numele cărora ar fi acționat, fiind înregistrate 9 infracțiuni distincte de înșelăciune.

Prejudiciul total cauzat persoanei vătămate este de peste 1.500.000 lei.

Audierile se vor desfășura la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 6.