28.9 C
București
joi, 18 august 2022 - 13:37
No menu items!

Noi șefi la agențiile de plăți din Ministerul Agriculturii

spot_img

Noii directori generali ai celor două agenții de plăți aflate în subordinea Ministerului Agriculturii vor fi Florin Marius Faur la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Andrei Szakal, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), ordinele de numire fiind deja semnate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, potrivit Hotnews.

Șefii schimbați au revenit pe posturile anterioare ocupate: Mihai Putinei, care era director general interimar la APIA, s-a întors la direcția financiară din Ministerul Agriculturii, iar Eugen Popescu, seful AFIR a redevenit director general adjunct al aceleiași instituții.

În ceea ce privește numirea noului secretar de stat în MADR, propunerea ministrului Agriculturii, respectiv Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Satu-Mare, trebuie semnată de premierul Dacian Cioloș și publicată în Monitorul Oficial.
Florin Marius Faur a mai ocupat funcția de director general al APIA, începând cu februarie 2010, în timpul mandatelor lui Mihail Dumitru și Valeriu Tabără. În 2012, acesta a fost înlocuit de fostul ministru al Agriculturii Daniel Constantin. Ulterior, Florin Faur a revenit pe postul ocupat anterior, cel de director executiv la APIA Timiș.

Noul șef al AFIR, Andrei Szakal, a ocupat funcția de președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) din 2009 până în aprilie 2014.
Seful MADR a mai precizat ca va modifica organigrama MADR pentru a putea da concurs pentru anumite posturi de directori din cadrul ministerului, la nivel central, inclusiv la autoritatile de management.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat că intenționează să-l înlocuiască din funcție pe directorul general al Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (AM-PNDR), Mihai Herciu, iar la Autoritatea de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit (AM-POP), Ciceronis Cumpănăsoiu, “mai are un răgaz până la finele anului pentru a ajunge la o absorbție de 75% pe POP”, în caz contrar fiindu-i cerută demisia.