4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:10
No menu items!

Noi expertize pe dezinfectanții Hexi Pharma. Ce se întâmplă marți la Tribunalul București / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Firma Hexi Pharma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă, Tribunalul Bucureşti luând act de acţiunea reprezentanţilor societăţii.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat marți că procurorii au cerut expertize privind substanțele furnizate de Hexi Pharma, care vor fi efectuate la un institut românesc.

“Se efectuează aceste examinări care sunt importante pentru completarea urmăririi penale. De altfel, în cauză s-a administrat un volum considerabil de acte de urmărire penală care vor clarifica situația de fapt”, a declarat marți Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Procurorul general a precizat că atunci când ancheta va fi încheiată se va putea evalua cât de devreme sau cât de târziu a fost demarată.

“Deocamdată ancheta este în curs și ea se efectuează într-un ritm foarte alert”, a adăugat Lazăr.

Tot marți, Tribunalul București va lua în discuție cererea companiei Hexi Pharma privind intrarea in insolvență.  

Potrivit portalului instanțelor, acțiunea a fost depusă pe 10 mai și are ca materie “falimentul” și ca obiect “cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014”. Conform art. 66 din aceasta lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciară sub supravegherea unui administrator special.

Hexi Pharma Co. SRL a depus o cerere de intrare în insolvență, pe motiv că nu mai poate face față datoriilor comerciale și fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile.

Compania condusa de Dan Condrea susține că are datorii de 23,4 milioane lei către bugetul de stat și către diverși furnizori, dar și facturi neachitate către două firme din Cipru de peste 20 de milioane de euro. Cele două firme din Cipru sunt Hatom Limited Limassol și Chemical&Pharmaceutical Sol LTD Nicosia, care sunt de fapt, potrivit Rise Project, două off-shore-uri controlate de Dan Condrea.

Luni, într-un proces separat, deschis la cererea Parchetului General, Judecătoria sectorului 5 a decis că firma Hexi Pharma nu are voie să se dizolve, să își înstrăineze activele, să producă și să vândă biocide pe o perioadă de două luni.

R.D.