24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:09
No menu items!

Ninsori, polei și vânt puternic până marţi seara

spot_img

Meteorologii ANM au emis o informare de ninsori, vânt foarte puternic, depuneri de polei, o avertizare valabilă până marţi seară în cea mai mare parte a regiunilor ţării.

În intervalul 15 ianuarie, ora 10:00 – 16 ianuarie, ora 18:00, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată începând din vest. Va ninge şi se va depune strat de zăpadă, pe parcursul zilei de luni în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar în noaptea de luni spre marţi (15 /16 ianuarie) şi în restul zonei montane, precum şi în regiunile intra-carpatice. Izolat, în zona de munte, se vor acumula cantităţi de apă de 10 – 15 l/mp conform meteorologilor.

Totodată, în regiunile sudice şi estice, în noaptea de luni spre marţi, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Temporar, vântul va prezenta intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde vor fi rafale în general de 60 – 80 km/h viscolind zăpadă.

Vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de marţi (16 ianuarie), când în sudul Olteniei şi al Transilvaniei şi în sud-vestul Munteniei se vor atinge viteze de 45 – 60 km/h.

D.Constantin