16.1 C
București
joi, 30 mai 2024 - 2:38
No menu items!

Luna Nouă în Capricorn și Blue Monday

spot_img

Dezideriu


Bună dimineața și bine v-ați trezit într-o zi pe care specia umană a ales să o numească Blue Monday (blue în sensul de tristețe, nu de albastru), tradițional fiind fiecare a treia zi de luni din luna ianuarie, când oamenii de știință, specialiștii și mințile luminate ale Universului au concluzionat ”da, s-au terminat sarmalele, s-au terminat sărbătorile, s-au terminat concediile, s-au cam terminat și banii, e frig, ne-am întors la muncă, e luni, asta e cea mai tristă zi din an” și alte asemenea treburi științifice.

Am ales această introducere ca să marcăm și Luna Nouă în Capricorn, care a fost pe data 11, dar care pică mai bine ca asociere astăzi, pentru că, se știe, Capricornul este acest personaj care se ia în serios, care controlează tot (nici el nu își dă seama că se controlează pe sine în aspectele cele mai ciudate) și care are doar pretenția ca toată lumea să facă fix exact cum dorește el. Plus că s-a dormit la greu de pe 11 până astăzi, în mare parte pentru că, așa cum v-am povestit de fiecare dată, fiecare Lună Nouă reprezintă faza cu cea mai puțină energie din toată faza lunară, astfel încât tuturor ne e foame și somn.

Ce nu se vede foarte clar de afară despre Capricorni este că sunt și personaje relativ triste. Sunt talente native în societate, zâmbesc mult, râd mult, dar este o formă de ”tristesse” în fiecare Capricorn get-beget, the stuff of art – de unde și asocierea cu Blue Monday.

Ok, gata, v-am explicat de ce azi, v-am explicat ce, hai să povestim puțin și despre efecte, că toată lumea are rezoluții, planuri și treburi de organizat, cum place Capricornului și hiperventilează Peștii.

Cum Capricornul este asociat în astrologie cu tot ce înseamnă sisteme de conducere, sisteme bancare, sisteme mamut, guverne și diverse alte entități și structuri care au în atribuții conducerea lumii, evident, perioada pare promițătoare pentru diverse schimbări la nivel internațional. De altfel, nici nu e complicat să observăm evenimentele internaționale, alegeri, conflicte, negocieri, amenințări și alte asemenea. Un an de referință pentru pasionații de relații internaționale și orice amator care se crede specialist în relația China – Taiwan sau Rusia – Ucraina. Material de specialitate tot anul 2024.

”Dar Mercur, mai aberezi mult, la ce mă ajută pe mine toate chestiile astea, că eu nu conduc nici China, nici Rusia!” ar fi o reacție naturală din partea voastră, la care pot să vă răspund că energia Capricornului acum poate fi folosită mai ușor pentru a trece la fapte, nu doar pentru a teoretiza sau pregăti rezoluții, la fel cum energia asta poate fi bună și pentru diverse modificări în imaginea voastră publică, poate ceva modificări la nivel de carieră, depinde doar de voi. Ideal ar fi doar să nu vegetați și să așteptați să cadă schimbări din cer. La fe, pentru toți cei care au tendința să controleze fiecare secundă a vieții ca și cum Terra s-ar rupe în bucăți fără ca ei să controleze fiecare respirație, poate vă mai relaxați puțin, că riscați să vă încordați și să rămâneți așa mult timp. Sau na, voi alegeți. Nu trebuie să mă ascultați pe mine, e luni dimineață în cea mai tristă zi din an și subsemnatul nu a mai băut de mult timp.

De altfel, în schemă mai intră și Uranus, căruia îi place să facă surprize, deci oricât control ați vrea voi să vedeți din schema asta, țineți o portiță deschisă și pentru posibilitatea să fie nevoie să vă adaptați la nou, nu doar să faceți ce vreți voi. Succes!

#dezideriu

#mercurretrograd