6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 10:18
No menu items!

Nicușor Dan vrea acţiuni de protocol „de înaltă ţinută”: Dublează cheltuielile pentru mese oficiale şi cocktailuri

spot_img

Limitele maxime ale cheltuielilor pentru acţiuni de protocol efectuate de municipalitate vor fi majorate, conform unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Capitalei.

Astfel, limita valorică maximă pentru mese oficiale (dineuri, dejunuri oficiale) oferite de primarul general creşte de la 240 de lei pe persoană la 480 de lei/persoană.

Totodată, limita maximă pentru cocktailuri sau recepţii oferite de primarul general se majorează de la 50 de lei/persoană la 100 de lei/persoană.

Limitele pentru cheltuieli zilnice de cazare pentru invitaţii străini ai primarului general se majorează de la 900 de lei/persoană la 1.350 lei/persoană.

Limita maximă a cheltuielilor pentru cafea, apă, sucuri sau alte trataţii oferite în timpul conferinţelor, tratativelor sau şedinţelor organizate de primarul general va urca de la 40 lei/persoană la 60 de lei/persoană.

Cheltuielile zilnice de masă pentru delegaţii conduse de invitaţii primarului general cresc de la 320 de lei/persoană la 470 de lei/persoană.

Se majorează şi limita maximă pentru cadouri, de la 800 de lei/persoană la 1.000 de lei/persoană, dar şi pentru organizarea de vizite la obiective turistice de la 100 de lei/persoană la 200 de lei/persoană.

În raportul de specialitate sunt invocate normativele de cheltuieli şi limite maxime în cadrul cărora primarul general poate aproba şi efectua cheltuieli pentru acţiuni de protocol, aşa cum sunt prevăzute în anexa nr. 2 din OUG 80/2001. Se menţionează că limitele au fost actualizate, ultima dată, în raport cu indicele preţurilor de consum al produselor alimentare şi indicele preţurilor de consum la servicii în anul 2018, prin HG 16/2018.

De asemenea, mai sunt invocate evoluţiile preţurilor de consum din ultimele 12 luni, coroborate cu rata inflaţiei şi previziunile economice pe termen scurt şi mediu, precum şi nevoia asigurării fondurilor necesare organizării de municipalitate a unor acţiuni de protocol „de înaltă ţinută, conform uzanţelor diplomatice”.

                                                                                                       Adina Bucur Silav