6.5 C
București
luni, 26 februarie 2024 - 9:36
No menu items!

FOTO/VIDEO. Incendiu violent la Casa de Asigurări de Sănătate din Vaslui. Camera serverelor cu sistemele informatice s-a făcut scrum

spot_img

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vaslui, în camera serverelor. 

Pompierii au intervenit de urgență, incendiul riscând să se extindă și la etajul 1, unde se află arhiva CAS Vaslui, o cameră plină cu documente importante și dosare vechi.

„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta în camera serverelor şi exista pericol de propagare la întregul nivel. După efectuarea recunoaşterii, s-a acţionat cu trei linii de intervenţie pentru izolarea şi lichidarea incendiului. Nu au fost găsite persoane rănite sau intoxicate cu fum ori alte gaze toxice. Întrucât clădirea instituţiei este lipită de un bloc turn, echipe de salvatori au mers din uşă în uşă pentru a verifica starea locatarilor, însă nu s-a impus evacuarea cetăţenilor”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Concomitent cu operaţiunile de stingere, pompierii au amplasat mai multe exhaustoare pentru evacuarea fumului extrem de dens care inundase clădirea.

Incendiul este în prezent lichidat, iar pompierii continuă evacuarea fumului şi a gazelor fierbinţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit produs la un UPS de mare capacitate.

                                                                                                 Adina Bucur Silav

SURSA FOTO/VIDEO: vremeanoua.ro