21.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024 - 16:51
No menu items!

Nicușor Dan, INTERZIS la Guvern. Florin Cîțu l-a chemat la sediul PNL, pentru că primarul general nu are certificat verde

spot_img

Întâlnirea dintre Nicuşor Dan şi Florin Cîţu, privind stabilirea unor măsuri pentru ajutorul pentru încălzire pentru bucureșteni, a fost mutată la sediul PNL pentru că primarul nu are certificat verde şi nu a putut intra în Palatul Victoria. Numai că premierul interimar l-a lăsat pe primarul general să ajungă la Guvern și să afle că nu poate intra, în loc să îl anunțe înainte de întâlnire că o mută la partid.

Primarul general al Capitalei și premierul interimar au stabilit, pentru joi, o întâlnire oficială privind despre ajutorul în bani pe care Guvernul poate să-l dea Primăriei București pentru a acoperi majorările de prețuri din sistemul de termoficare.

Întâlnirea urma să aibă loc la Palatul Victoria, dar când a ajuns la intrarea oficială, primarul general a aflat că nu poate pătrunde în sediul Guvernului, unde vizitatorii trebuie să dețină certificat verde pentru a fi înregistrați. Tot pe loc, la poarta SPP, Nicușor Dan a aflat că Florin Cîțu i-a mutat întâlnirea la sediul PNL din Modrogan.

De altfel, primarul general Nicușor Dan nu poate intra, teoretic, în niciuna din instituțiile publice care nu aparțin de Primăria Capitalei, unde se presupune că este angajat și are acces, deci nu are nevoie de certificat verde. Edilul Capitalei a trecut prin boală în luna aprilie a acestui an, astfel că până în octombrie, ar fi putut să dețină certificat verde. Întrebat, zilele trecute, de ce nu s-a vaccinat, Nicușor Dan a spus că vrea să-și facă, mai întâi, niște analize.

La ieșirea de la discuțiile cu premierul interimar Florin Cîțu de azi, Nicuşor Dan a spus că a primit asigurări că Guvernul va subvenționa costurile de producție pentru ca facturile la întreținere să nu explodeze în această iarnă. De asemenea, cei doi au discutat despre subvenţia la căldură în Bucureşti şi despre achiziţionarea ELCEN de către Primăria Capitalei.

„Până la 1 noiembrie 2021, pe Municipiul București, raportul era 2 la 1, două părți plătea primăria, o parte cetățeanul. Raportul nu o să fie mai mic, Primăria plus Guvernul o să plătească cel puțin 2 treimi. Dacă anul trecut a fost 195 lei, să fie și anul acesta tot de 195 lei”, a spus Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte achiziţionarea ELCEN, Nicuşor Dan a spus că Guvernul va acorda un ajutor de stat cu titlu de împrumut, echivalentul primei tranşe. Aceasta va fi de 30% din preţul de achiziţie şi trebuie plătită către ELCEN până la finalul acestui an.

Roxana Toma