16.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 23:53
No menu items!

Criza căldurii din Capitală. Premierul interimar Florin Cîţu l-a chemat la Guvern pe primarul general Nicuşor Dan

spot_img

Florin Cîțu l-a chemat la Guvern pe Nicușor Dan, pentru problemele legate de furnizarea apei calde și a căldurii în București. Primarul general a anunțat că vrea să îi propună premierului interimar ca Primăria Capitalei să preia ELCEN, dar pentru a face acest demers, îi trebuie fonduri suplimentare.

Primarul general al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunțat că se va întâlni cu premierul interimar, Florin Cîţu, cel mai probabil joi, pentru a discuta despre problema termoficării în Capitală.

„Voi veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat”.

Nicuşor Dan intenţionează să mai discute cu premierul interimar şi despre preluarea ELCEN de către Primăria Capitalei, numai că are nevoie și de bani.  Întrebat zilele trecute dacă a primit sprijinul Guvernului până acum, primarul general al Capitalei a spus că răspunsul „este nuanţat”.

În ceea ce priveşte modernizarea reţelei de termoficare, în primul an de mandat al primarului general Nicuţor Dan, au fost modernizați doar 15 km de rețea primară, iar promisiunea acestuia pentru bucureşteni a fost că „la iarnă va fi puțin mai bine ca iarna trecută”.

La întâlnirea cu premierul interimar Florin Cîţu va participa şi primarul sectorului 6 şi preşedinte al PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu. El a declarat că deşinu am nicio atribuție în termoficare, ca primar de sector nu sunt laș și nu fug de teamă pentru că sunt președintele PNL București și este datoria mea (cum este datoria tuturor președinților de organizații politice din București să trateze tema, nu politicianist, ci pe ce se poate face!) să caut soluții”.

Primarul Nicuşor Dan a mai spus că în acest context, se va mai întâlni încă o dată cu reprezentanţii Termoenergetica, cărora le-a cerut detalii privind formarea preţului pentru distribuţia şi transportul energiei termice.

Potrivit unor surse citate de Hotnews, Termoenergetica va cere majorarea cu pese 85% a preţului de distribuţie şi transport a energiei termice. Majorarea cerută trebuie aprobată de ANRE.

Roxana Toma