4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:34
No menu items!

PNL mai pierde un parlamentar. Ion Iordache:”Din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc”

spot_img

Numărul parlamentarilor care părăsesc grupul PNL continuă să crească. Senatorul Ion Iordache a anunțat, marți, că nu mai face parte din grupul parlamentar PNL şi că va activa în următoarea perioadă ca senator neafiliat politic.

“Este un act de protest față de actuala conducere a partidului care ia decizii fără consultare și care urmărește doar interesele grupului care a acaparat partidul.

Am amânat acest moment sperând că, măcar în ultimul ceas, noua conducere a PNL să-și amintească despre misiunea grea asumată anul trecut, să reformeze România și să o transforme într-un adevărat stat de drept”, a scris Ion Iordache pe Facebook

Senatorul liberal speră ca gestul lui să determine o reacție din partea „tuturor liberalilor de bună credință care nu sunt de acord cu această guvernare haotică”.

“Cum explici că, din cauza unor iresponsabili, dispare zilnic un sat românesc, că nu se știe când și cum se va rezolva explozia prețurilor la electricitate, gaze, materiale de construcții sau mâncare.

Datoria față de gorjeni mă obligă să iau atitudine, să apăr interesele lor, nu pe ale unei clici iresponsabile, de aceea nu-mi permit să dau niciun pas înapoi în lupta mea pentru bunăstarea gorjenilor!

Îmi doresc să fac parte dintr-o echipă formată din oameni echilibrați și dispuși să pună umărul la treabă, nu dintr-o gașcă instabilă care nu a muncit niciodată!

Nu renunț la proiectul meu pentru Gorj și la ideea că putem lua măsuri bune, independent de culoarea politică! Eu nu uit niciodată de unde am plecat și care sunt nevoile oamenilor care m-au trimis în Parlament!”, a transmis senatorul.

Până acum, Ludovic Orban, fost președinte al Camerei Deputaților, senatorul Ovidiu Iosif Florean și deputații Alexandru Kocsis, Ionel Dancă, Ion Ștefan, Constantin Șovăială, George Ionescu, Luminița Barcari, Adrian Oros, Claudiu-Martin Chira, Nicolae Giugea, Antonel Tănase și Bogdan Bola vor activa ca independenți, după ce și-au dat demisiile din Grupul parlamentar al PNL.

În acest fel, PNL pierde 12 voturi la Camera Deputaților și rămâne cu 79, față de 91 cât avea la începutul legislaturii, dar și 2 voturi la Senat.

                                                                                                                 Adina Silav