8.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 0:08
No menu items!

Nicușor Dan a găsit scuza pentru lipsa investițiilor. Primăria are conturile blocate din cauza unei datorii uriașe

spot_img

Conturile Primăriei Capitalei au fost blocate, miercuri, de către omul de afaceri Costică Constanda, care are de luat de la Municipalitate o sumă foarte mare de bani.

Municipalitatea are de plătit de 120 de milioane de euro către familia omului de afaceri Costică Constanda.

Primarul general, Nicușor Dan, a confirmat blocarea conturilor, precizând că, în prezent, PMB nu mai poate face nicio investiție. Nicușor Dan a subliniat că nu pot fi plătite decât cheltuielile curente pe care le are instituția.

”Este blocată suma principală, 75 milioane euro și dobânda penalizatoare, pentru că s-a solicitat către instanță până în momentul în care acel proces a început. Vorbim despre aproape 120 de milioane de euro.

Când ai conturile blocate, conform legii… Le-am avut blocate până în mai 2021. Poți să plătești cheltuielile curente, mai puțin investițiile”, a declarat Nicușor Dan.

Toți primarii Bucureștiului au avut de-a face cu aceasta problemă. Omul de afaceri Costică Constanda și-a căutat dreptatea în instanță încă de pe vremea când Primăria Capitalei era condusă de Traian Băsescu.

Datoria către Costică Constanda și Maria Constanda trebuie achitată potrivit unei decizii definitive a instanței, dată în 2018.

În august 2020, Primăria Municipiului Bucureşti a fost informată de către Trezorerie despre depunerea unui dosar de executare, creditor fiind Costică Constanda. Primarul general de la momentul respectiv, Gabriela Firea, declara că PMB trebuie să-i returneze lui Costică Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezenta 20% din bugetul anual al Capitalei.

                                                                                                                   Adina Silav