3.5 C
București
marți, 5 decembrie 2023 - 17:13
No menu items!

O actriță din România lansează BOMBA în teatru și cinematografie: „Am făcut terapie pentru hărțuire sexuală”

spot_img

Actrița Viorica Vodă a lansat acuzații grave la adresa „hărțuitorilor sexuali din industria cinematografică și în lumea teatrului din România”, spunând că a făcut terapie pentru a trece peste momente dureroase din cariera sa. 

Conform Cultura la Duba,  actrița Viorica Vodă a vorbit public despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din Filantropica. Actrița era prezentă pe scena Premiilor Gopo, alături de echipa filmului Filantropica, cu ocazia aniversării a 20 de ani de lansarea peliculei.

Viorica Vodă a povestit că avea 25 de ani când a interpretat rolul Dianei Dobrovicescu, tânăra blondă de care se îndrăgostește personajul principal Ovidiu Gorea, interpretat de Mircea Diaconu.

“Nu eram pregătită pentru tot ce a însemnat expunere și consecințele expunerii. Am făcut psihoterapie ani de zile pentru hărțuirea sexuală din sistem, nu din afara lui”, a spus actrița.

„Sunt foarte mulți directori de teatru, regizori, care se pare că m-au confundat cu personajul, atât de credibilă am fost”, a adăugat Viorica Vodă.

Singura colegă care a comentat momentul a fost Katia Pascariu, actrița care a primit Premiul Goppo pentru cea mai bună actriță în rol principal. Ea a confirmar spusele colegei sale, subliniind că ceilalți colegi nu au luat atitudine.

“Cred că au fost niște lucruri memorabile în seara asta, nu ce zic eu, și cred că s-a trecut cam repede peste ceea ce a zis doamna Viorica Vodă.

Și aș vrea să ne gândim la lucrurile pe care le-a zis, aș vrea să mulțumesc că le-a zis, îmi pare rău că a durat 20 de ani să spună ce a spus. Și îmi pare foarte rău pentru reacțiile pe care le-am văzut, pe care le vedem în fiecare zi, dar în seara asta le-am văzut pe scenă, de la colegii din jurul ei și a fost oribil. Dar foarte multe dintre noi le vedem în fiecare zi.

Și îi mulțumesc încă o dată. Și felicitări!”, a subliniat Katia Pascariu.

Foto: Cultura la Duba

M. Nedelcu