9.8 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 18:17
No menu items!

Nicolae Ciucă va RELUA negocierile cu USR. Iohannis i-a dat “lumină”

spot_img

Nicolae Ciucă va avea un mandat “mai flexibil” în negocierile cu USR, după discuțiile de la Cortoceni, d eluni seară, cu Klaus Iohannis. Președintele l-a chemat pe premierul desemnat dar și conducerea PNL, după negocierile eșuate de luni, cu USR și PSD.

Klaus Iohannis i-a chemat la discuții pe Nicolae Ciucă și Florin Cîțu, dar și pe cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan și Iuilian Dumitrescu.

PNL și Nicolae Ciucă au avut, luni, la Parlament, negocieri cu Dacian Cioloș și USR, la finalul cărora au anunțat că USR nu este de acord cu susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR, deoarece formațiunea lui Dacian Cioloș vrea refacerea coaliției de guvernare, așadar să intre din nou în Guvern.

Discuțiile de luni seara, de la Cotroceni, s-au finalizat cu concluzia că Nicolae Ciucă va relua discuțiile cu eventuali parteneri parlamentari, de preferat cu cei de la USR. Negocieri vor fi însă și cu PSD, care au anunțat că nu vor la guvernare și susțin guvernul minoritar PNL-UDMR cu anumite condiții, pe care PNL să le includă în programul de guvernare.

Nicolae Ciucă va avea, de data aceasta, un mandat “mai flexibil”, conform surselor politice. Asta înseamnă, potrivit acelorași surse, că PNL va avea o deschidere mai mare către unele concesii pe care le vor face parlamentarilor cu care vor negocia, astfel încât să obțină susținerea în parlament pentru învestirea cabinetului Ciucă.

Marilena Nedelcu