21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:27
No menu items!

Klaus Iohannis, nemulțumit de negocierile PNL. Ciucă și Cîțu, chemați la discuții

spot_img

Președintele Klaus Iohannis este nemulțumit de blocarea negocierilor PNL cu USR și PSD, astfel că îi cheamă, la discuții, pe premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu premierul demis și președintele PNL, Florin Cîțu.

Conform unor surse politice, Iohannis este supărat că discuțiile PNL privind susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR au eșuat cu USR și PSD.

Întâlnirea dintre președinte și Florin Cîțu și Nicolae Ciucă ar putea avea loc chiar în această seară, sau mâine dimineață. La discuții au fost chemați și cei patru prim-vicepreședinți ai PNL, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode.

Potrivit acelorași surse, Nicolae Ciucă va renunța la mandatul de premier desemnat dacă nu are o majoritate parlamentară conturată, urmând ca el să nu se mai prezinte în Parlament ca precedentul candidat, Dacian Cioloș, ca să fie respins de PSD și USR.

Iohannis ar dori să prevină un astfel de deznodământ, astfel că i-a chemat la discuții pe Flroin Cîțu și pe Nicolae Ciucă.

PSD a anunțat că nu susține un guvern minoritar PNL-UDMR decât cu respectarea a cel puțin 10 condiții, care să fie incluse în programul de guvernare. USR vrea, în schimb, la guvernare, tot cu condiții, astfel că nu ar susține un guvern minoritar fără să ceară nimic în schimb. Florin Cîțu le-a răspuns celor doi lideri că ar trebui să fie responsabili, deoarece dacă nu susțin un guvern minoritar, înseamnă că negocierile „au fost numai niște vorbe goale”.

 

M. Nedelcu