0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:37
No menu items!

Dacian Cioloș după negocierile cu PNL: “Noi vrem la guvernare, PNL nu a acceptat propunerea noastră”

spot_img

Liderul USR Dacian Cioloș spune că PNL a dat dovadă de iresponsabilitate prin desemnarea lui Nicolae Ciucă ca premier cu mandatul de a forma un guvern minoritar PNL-UDMR, deoarece USR vrea să intre la guvernare și are și anumite condiții, pe care PNL nu le poate îndeplini în această situație.

„Nu s-a schimbat nimic. Noi vrem o soluție de durată, nu să rezolvăm problema lui Florin Cîțu. (…) Noi am mers cu un guvern minoritar pentru că la acel moment PNL nu a dorit să negocieze o majoritate în Parlament, dar eu am spus și acum câteva săptămâni, ceea ce spun și acum, că din punctul nostru de vedere soluția este refacerea unei majorități în Parlament”, a spus Cioloș.

Liderul USR a anunțat că formațiunea sa nu susține un guvern minoritar PNL-UDMR, deoarece vrea refacerea coaliției de guvernare, cu anumite condiții.

“Câtă vreme PNL nu a acceptat propunerea noastră, eu a crezut că au o soluție mai bună, dar văd că suntem la loc comanda. Ei ne acuzau că prelungim criza. Din punctul nostru de vedere, soluția este un Guvern majoritar fie cu USR, fie cu PSD. PNL-ul trebuie să aleagă ceea ce doresc să facă. Domnului Ciucă i-am spus că astfel de discuții trebuie să pornească de la măsuri clare de reforme, un cadru general pentru bugetul în anul 2022 ca să nu mai stăm ulterior în Guvern să discutăm cum se împart banii. Al treilea element ar fi fost un mecanism clar de luare a deciziilor în coaliție și al patrulea element ar fi un pachet legislativ pentru pregătirea PNRR.

Mandatul domnului Ciucă este cel de a susține un guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susține un astfel de guvern. Știu că PNL are negocieri cu PSD și cred că vor continua acele negocieri.

Domnul Ciucă ne-a spus că va transmite acest mesaj conducerii PNL, dar mandatul său actual este pentru un guvern minoritar”, a mai explicat Dacian Cioloș.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă  a declarat și el, la finalul discuțiilor cu USR, că deși partidul condus de Dacian Cioloș nu suține un guvern minoritar, el are încă speranțe că mai are șanse ca guvernul să fie învesti în acest mandat. 

Marilena Nedelcu