3.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 10:27
No menu items!

Cîțu despre negocieri: “Tot ce am văzut de la USR și PSD sunt numai vorbe goale, înseamnă că vor anticipate”

spot_img

Florin Cîțu a declarat, la finalul negocierilor cu USR, că atât formațiunea condusă de Dacian Cioloș, cât și PSD, nu arată responsabilitate politică pentru a susține guvernul minoritar PNL-UDMR, astfel că cele două partide vor, de fapt, alegeri anticipate.

“Înseamnă că vor anticipate și tot ce am văzut de la USR și PSD sunt doar vorbe goale. Eu am arătat că funcția nu contează pentru mine. PNL are o decizie în BEx, de a nu mai guverna cu USR dacă USR votează moțiunea. Nu am schimbat-o, am făcut, totuși, o concesie și am schimbat candidatul pentru premier. USR, repet, are șansa acum să arate responsabilitate, să voteze un guvern minoritar repede, azi se rezolvă criza și vedem cum refacem coaliția. Să refaci peste noapte cum vrea USR, e imposibil”, a anunțat Florin Cîțu.

Președintele PNL a adăugat că în cazul în care nici USR, nici PSD nu vor să susțină guvernul minoritar PNL-UDMR, înseamnă că vor, de fapt, alegeri anticipate, opțiune care “este și pe masa PNL”.

“Toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate. Atunci, USR trebuie să vină să le spună românilor că preferă să arunce țara în haos și să mergem la anticipate, decât să fie responsabili. Până acum PNL e singurul partid care a arătat responsabilitate și că e gata să flexibilizeze mandatul și să rezolve această criză politică. Toată lumea trebuie să arate responsabilitate, USR arată, azi, iresponsabilitate. PNL a făcut un pas important, președintele partidului s-a dat la o parte, PNL a venit cu alt mandat, unde e concesia USR?”, a mai spus Florin Cîțu.

Marilena Nedelcu