16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:42
No menu items!

Nicolae Ciucă: „Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală”

spot_img

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă a transmis, vineri, un mesaj tuturor românilor, cu prilejul trecerii în noul an. ”Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală dinaintea pandemiei. Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija față de cei dragi, situația economică, locurile de muncă și capacitatea statului de a oferi protecție celor aflați la nevoie. Guvernul pe care îl conduc a înțeles aceste nevoi”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă își exprimă speranța că anul 2022 va fi mai bun și că vom putea reveni la normalitatea dinaintea pandemiei

”Întâmpinăm Anul Nou cu speranța că vom putea reveni cât mai curând la viața normală dinaintea pandemiei.

Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija față de cei dragi, situația economică, locurile de muncă și capacitatea statului de a oferi protecție celor aflați la nevoie. Guvernul pe care îl conduc a înțeles aceste nevoi”.

Premierul a adus în prim plan importanța cetățeanului și nevoia de timp și de resurse umane pentru reformarea instituțională, debirocratizare și digitalizare.

”România are un buget echilibrat, care garantează investiții fără precedent și în același timp protecție socială eficientă.

Este important să aducem în prim-plan cetățeanul.

Avem nevoie de reformă instituțională, de debirocratizare și digitalizare, dar este la fel de important să înțelegem că pentru acestea avem nevoie de timp și de resurse umane.

Schimbarea mentalității se face prin educație și participarea cetățeanului la acest proces. Viitorul nostru va arăta așa cum ne dorim doar dacă vom investi în el, dacă tinerele generații vor regăsi în țara lor locul în care vor dori să trăiască și să se dezvolte.

Dacă le vom oferi educația și motivația de care au nevoie, vom reuși să ne bucurăm împreună de acest viitor”, transmite Nicolae Ciucă în mesajul de Anul Nou.

Premierul amintește că România a trecut, ca și alte țări, prin perioade foarte dificile din cauza crizei sanitare.

”Alături de eroii din prima linie, medici, personal sanitar, trebuie să fim responsabili și raționali în eforturile noastre comune anti-COVID-19.

Este absolut necesar să conștientizăm că pericolul încă nu a trecut, să fim prudenți, să respectăm conduita sanitară recomandată de medici, să le ascultăm sfaturile. Vaccinul ne protejează viața, ne apără de formele grave ale bolii COVID-19.

Intrarea în anul 2022 marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, un moment foarte important din istoria noastră recentă, care ne-a adus în edificiul democratic, politic și economic al acestor vremuri.

Acum, în acest context dificil al pandemiei, apartenența la familia europeană a însemnat sprijin reciproc și eforturi unite pentru asigurarea mijloacelor sanitare necesare, atât în perioadele critice în care spitalele din România erau sub presiunea numărului mare de pacienți infectați cu noul coronavirus, cât și pentru accesul la cele mai sigure și eficiente vaccinuri anti-COVID-19”, adaugă prim-ministrul