24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:59
No menu items!

Nicolae Ciucă candidează la șefia PNL. Titlul moțiunii sale, „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică” / DOCUMENT

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă și-a anunțat, miercuri, candidatura la președinția PNL, cu o moțiune care se numește „Uniți pentru o Românie stabilă și puternică”. Data limită pentru depunerea candidaturilor pentru alegerea șefului PNL la Congresul extraordinar de duminică, 10 aprilie, este chiar miercuri, ora 18. Până acum, singura candidatură anunțată este cea a prim-ministrului Ciucă.

Nicolae Ciucă și-a anunțat candidatura înconjurat de trei dintre cei patru prim-vicepreședinți ai PNL: Gheorghe Flutur (președinte interimar al PNL până la Congres), Iulian Dumitrescu și Lucian Bode, cel care ar urma să devină secretar general al PNL, tot la Congres. Al patrulea prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan, a lipsit.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a decis să își depună moțiunea de candidatură pentru funcția de președinte al PNL, după discuții cu colegii de partid și după „o analiză pe care a făcut-o asupra întregii situații politice.”

„PNL este la guvernare și are obligația să guverneze pentru siguranța românilor și să asigure faptul că putem depăși cu bine situația actuală. Una din condițiile care asigură guvernarea e ca în partid să existe o stare de armonie. O altă condiție ca să avem o coaliție funcțională e calea dialogului. De când am intrat în PNL am putut observa capacitatea PNL de a se mobiliza în toate colțurile țării. Acum nu e vorba de o persoană, ci de toată echipa PNL care trebuie să fie conștientă că de activitatea fiecăruia dintre noi depinde scorul partidului. PNL este cel mai mare partid de dreapta, are cei mai buni primari și poate ajunge primul partid pe țară”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El a subliniat că împreună cu echipa de conducere, își propune ca PNL să devină primul partid al țării, să câștige alegerile care urmează și să asigure românilor măsuri pentru a-i proteja de efectele crizelor sau ale războiului din Ucraina.

Marilena Nedelcu