22.7 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 12:55
No menu items!

Nelu Iordache, acuzat de DIICOT de infracţiuni economice

spot_img

Afaceristul Nelu Iordache este cercetat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune într-un dosar în care prejudiciul se ridică la peste 13 milioane de lei.

DIICOT Bucureşti face 34 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov, la Piteşti şi în judeţele Călăraşi, Galaţi şi Giurgiu, la mai  multe firme şi domciliile a 34 de suspecţi în acest dosar.

Ancheta vizează firma lui Nelu Iordache, Romstrade, şi societatea City Cons Sel, care au achiziţionat, în 2011, prin intermediul altor persoane decât administratorii, cantităţi mari de piatră şi alte bunuri, pe care le-au introdus la plată prin file cec fără acoperire. Mărfurile şi serviciile astfel achiziţionate erau apoi livrate către diverşi beneficiari, favorite fiind Impressa Pizzaroti şi Romstrade SRL dar şi alte două societăţi. Procurorii au stabilit, în acest circuit financiar, că preţurile la care ajungeau beneficiarii erau mai mici decât cele de achiziţie iniţială, iar între City Cons Sel şi celelalte două firme nu existau niciun fel de relaţii comerciale.

Prejudiciul stabilit până acum de anchetatori este de 13.130.977 lei. Cei 34 de suspecţi, inclusiv omul de afaceri Nelu Iordache, vor fi audiaţi la DIICOT Bucureşti în cursul zilei de joi. Infracţiunile de care sunt acuzaţi sunt evaziune fiscală, înşelăciune şi spălare de bani.

M. Nedelcu