1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:24
No menu items!

UPDATE Ora 17. Discuțiile pentru împărțirea funcțiilor vor continua vineri. Negocieri reluate între PNL, USR-Plus și UDMR. La ce funcții nu renunță liderii partidelor

spot_img

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR reiau, joi după-amiază, negocierile pentru formarea unei coaliții de guvernare, la o vilă de protocol din Capitală.

UPDATE ORA 17.00

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au decis să continue vineri discuțiile pentru foarmarea noului Guvern.
„Toate soluțiile rămân pe masă, a fost mesajul transmis de cei trei lideri, Ludovic Orban, Dan Barna și Kelemen Hunor. „Fiecare dintre părți și-a manifestat flexibilitatea”, a adăugat Dan Barna.
 

Știrea inițială

La discuțiile de astăzi vor participa doar președinții de partid – Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoș Tudorache și Kelemen Hunor.

În urmă cu o zi, PNL a anunțat public că are două variante de propunere de premier, ambele de la PNL – Ludovic Orban și Florin Cîțu.

USR PLUS nu este însă de acord cu nominalizarea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, iar pentru o eventuală nominalizare a lui Florin Cîțu, formațiunea condusă de Dan Barna dorește, pentru acesta, șefia Camerei Deputaților, revendicată și de Ludovic Orban.

Variantele propuse de USR PLUS sunt: 1. Florin Cîțu premier, Camera Deputaților la USR PLUS, Senatul la PNL, și 2. Dacian Cioloș premier, Camera Deputaților și Senatul la PNL.

Pe de altă parte, și UDMR a anunțat că în eventualitatea împărțirii acestor funcții, formațiunea conusă de Kelemen Hunor dorește măcar a treia funcție în stat, șefia Senatului.