15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:36
No menu items!

Bărbat împușcat de polițiști, într-o urmărire în trafic, după ce a refuzat să oprească. VIDEO

spot_img

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost împușcat, joi, în Botoșani, de polițiștii care îl urmăreau în trafic.

Din primele informații, bărbatul se afla la volanul unei mașini și a fugit de polițiștii care îl urmăreau. Șoferul ar fi reușit să iasă din Iași și a ajuns până în Botoșani, fiind urmărit de un echipaj.

Bărbatul a izbit cu mașina sa o autospecială a poliției, moment în care agenții au tras mai multe focuri de avertisment, mai întâi în plan veritcal. Pentru că șoferul nu a oprit, polițiștii au tras în mașina care i-a lovit și l-au împușcat pe bărbat. Bărbatul a fost rănit de gloanțe, iar mașina a derapat și a intrat într-un șanț, potrivit comunicatului Poliției. La fața locului a fost chemată o ambulanță, dar, potrivit surselor de la fața locului, bărbatul ar fi decedat.

„La data de 17 decembrie a.c., un echipaj de poliție de pe raza orașului Flămânzi a fost sesizat de polițiști din cadrul IPJ Iași despre faptul că se află în urmărirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora şi există posibilitatea să se afle sub influența băuturilor alcoolice, reprezentând astfel un pericol pentru traficul rutier.

Trei echipaje de poliție aflate în teren, pe raza orașului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, însă conducătorul auto a intenționat să intre în coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către polițiști.

S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical și ulterior înspre pneurile autoturismului.

Ca urmare a executării focurilor de armă, conducătorul auto a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un șanț, de pe marginea drumului. Polițiștii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenția unei ambulanțe la fața locului. Cercetările vor fi preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani”