16.3 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 3:31
No menu items!

Negociatorul-şef ucrainean: Rusia a acceptat “verbal” principalele propuneri ucrainene

spot_img

David Arahamia, negociatorul-şef ucrainean în discuţiile cu Rusia, a anunțat că Moscova a acceptat “verbal” principalele propuneri ucrainene, urmând și o  confirmare scrisă, așteptată în cursul zilei de duminică.

David Arahamia a declarat, într-o emisiune televizată, sâmbătă seara, că negoicerile de pace cu Rusia au ajuns într-un stadiu avansat.

„Federaţia Rusă a dat un răspuns oficial tuturor poziţiilor ucrainene, şi anume că le acceptă, cu excepţia chestiunii Peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014″, a afirmat el.

Oficialul ucrainean a adăugat că nu a există “o confirmare oficială în scris”, dar partea rusă dându-şi acceptul “verbal”.

David Arahamia a mai spus că, dacă va avea loc o întâlnire între Volodimir Zelenski și Vladimir Putin, “cel mai probabil” s-ar desfăşura în Turcia. Președintele Recep Tayyip Erdogan, care a găzduit, zilele trecute, negocierile dintre delegaţiile rusă şi ucraineană în ţara sa, “ne-a sunat pe noi şi pe Vladimir Putin” vineri, spunând că va găzdui o astfel de întâlnire între cei doi președinți, a mai dezvăluit el.

“Nici data, nici locul nu sunt cunoscute, dar credem că cel mai probabil ar putea fi Istanbul sau Ankara”, a adăugat negociatorul ucrainean.

E. Stan