22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:56
No menu items!

Alain Delon va fi eutanasiat. Anthony Delon: „Are dreptul să plece în liniște”

spot_img

Unul dintre cei mai mari actori ai tuturor timpurilor, Alain Delon, în vârstă de 86 de ani, l-a convins pe fiul său să îl lase să recurgă la eutanasiere.  

Fiul actorului, Anthony Delon, a dezvăluit că tatăl său i-ar fi cerut să promită că îl va însoți până la capăt, dacă va decide să moară. Cunoscutul actor francez locuiește în Elveția încă din 1978, o țară unde moartea asistată este legală.

„Are dreptul să plece în liniște”, a mai adăugat fiul său, Anthony.

Potrivit fiului actorului, degradarea accentuată a stării de sănătate a lui Alain Delon a început de la moartea fostei sale soții, în cursul anului trecut. Nathalie Delon a ales să moară tot prin eutanasiere, dar a murit chiar înainte de procedura asistată.

„Este adevărat: mi-a cerut să fac asta şi am acceptat. Tatăl meu a fost marcat de moartea mamei. A fost impresionat de felul în care am avut grijă de ea, însoţind-o până la capăt. Ea hotărâse să moară aşa cum trăise, adică alegând mereu, şi alesese eutanasierea. Din fericire, nu s-a recurs la procedură. Spun din fericire pentru că totul era gata, aveam totul pregătit, dar ştiu că ar fi fost greu să o ţin de mână şi să o văd fără viaţă. Deci nu spun că ultima noapte a fost uşoară, dar ultimele ore au fost uşoare pentru că a plecat în pace”, a declarat Anthony Delon. 

D. Constantin