11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:38

Natura s-a dezlănțuit la Constanța. Zeci de oameni blocați în mașinile luate de viitură

spot_img

Forțele naturii s-a dezlănțuit luni-noapte în județul Constanța, aflat sub avertizare Cod portocaliu de ploi și inundații. Două viituri au făcut prăpăd între Năvodari și comuna Corbu.

Zeci de persoane au fost surprinse în mașinile care au fost luate pe sus de furia apei. Disperați, oamenii s-au salvat abandonându-și autoturismele. Un terasament de cale ferată a fost ras de pe fața pământului, iar comuna Corbu a fost împărțită în două, din cauza apei.

Prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a declarat, luni seara, că aproximativ 20 de autovehicule au fost blocate pe DJ 226, între Năvodari și Corbu, din cauza viiturii care a inundat zona, apa ajungând să aibă aproape o jumătate de metru.

Alertați prin sute de apeluri la 112, primite puțin după ora 21.00, pompierii militari au intervenit și au salvat un bărbat și doi copii.

A doua viitură a lovit localitatea Corbu în jurul orei 23.30. Apa a năvălit atât de puternic, încât un autovehicul de poliție a fost aruncat la câțiva zeci de metri distanță, din curtea unui service în mijlocul șoselei.