miercuri, 28 octombrie 2020 - 1:34

Cheesecake japonez

Un maramureșan, violator de minore, ținta unei campanii de capturare a agresorilor sexuali în 19 țări

Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și violarea a două adolescente, de 14 și 15 ani, în...

Rafila, declarație din sediul PSD: Comunicarea a fost punctul cel mai slab în această pandemie

Profesorul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, comunicarea a fost punctul cel mai slab...

Problemele etice care blochează experimentele cu medicamente Covid pe creiere organoide

O mână de experimente ridică semne de întrebare dacă grupurile de celule și creierele fără corp ar putea avea conștiință și cum oamenii de...

124 de angajați MAI, infectați cu Sars-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI,...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt).

Cheesecake-ul japonez este un desert ușor de preparat, cu un gust minunat și rafinat. Pentru preparare necesită puține ingredinte, având la bază crema de brânză.

 Ingrediente:

  • 300 gr cremă de brânză,
  • 50 gr unt,
  • 3 ouă,
  • 80 gr zahăr pudră,
  • 10 gr amidon,
  • 140 ml lapte.

Mod de preparare:

Se sparg ouăle și se separă gălbenușurile de albușuri.

Gălbenușurile se amestecă cu jumătate din cantitatea de zahăr și amidon. Se cerne înainte zahărul pentru a obține o textură mai fină.

reteta

Se adaugă laptele călduț și se amestecă bine, până când se încorporează în compoziția de zahăr și ou.

Separat, untul se amestecă cu crema de brânză la bain-marie, până ce capătă aspect de smântână.

reteta1

Când ajunge la consistența dorită, se toarnă peste laptele cu ou, adăugându-se și restul de zahăr. Se amestecă bine, cu un tel sau cu un mixer la viteză mică.

Albușurile se bat spumă, cu puțină sare. Când devin lucioase și cresc în volum, se adaugă peste compoziția de brânză și ouă și se amestecă, de această dată cu o spatulă. Nu folosiți mixerul! Astfel cheesecake-ul nu va mai avea un aspect pufos.

Se toarnă compoziția în tavă și se introduce în cuptorul încălzit la 150 grade, timp de 1 oră.

reteta2

După coacere, se scoate din formă prin răsturnare și se lasă să se răcească. Când ajunge la temperatura camerei, se poate lăsa la frigider până a doua zi.

Se servește ca atare sau cu fructe proaspete.

reteta3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

PSD iar a dat chix în Parlament cu legea privind data alegerilor generale

Reexaminarea legii privind stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale a suferit un nou eșec din cauza PSD. Pentru a doua zi consecutiv, conducerea...

Fost politician cere să se pensioneze din magistratură cu pensie de șase cifre

Fostul deputat PDSR, Stefan Victor Achimescu (63 de ani), in prezent magistrat la Tribunalul Ilfov, cere Sectiei pentru judecatori din CSM sa-i aprobe eliberarea...

Previziunile sumbre ale lui Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, ci de medicină pentru dezastre

Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), este de asteptat ca numarul de pacienti care intra zilnic la terapie intensiva sa ajunga la...

Roman (PNL): „Cu ajutorul bunului Dumnezeu, să avem mai multe victime”. VIDEO

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a făcut marți, în ședința de plen, o gafă monumentală referindu-se la situația epidemiologică și spunând...

Astrid Fodor și-a recâștigat, în apel, mandatul de primar al Sibiului

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul...