23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 11:13
No menu items!

Napoli: Armata, chemată să țină în carantină o comunitate de bulgari infectată cu SARS-CoV-2

spot_img

Armata italiană a fost trimisă joi pentru a închide şi securiza o ‘zonă roşie’ de lângă Napoli, unde în jur de 50 de rezidenţi străini infectaţi cu noul coronavirus au încercat să fugă din carantina forţată, au relatat mass-media din Italia, potrivit AFP, transmite Agerpres. Deși în comunitate locuiesc și 14 români, MAE susține că niciunul nu a fost diagnosticat cu COVID-19.

Aproape 700 de persoane, în majoritate cetăţeni bulgari, care locuiesc la Mondragone (60 km nord de Napoli, regiunea Campania) au primit luni ordin să nu-şi părăsească locuinţele (foste locuinţe sociale ale municipalităţii), din cauza suspiciunilor de contaminare cu coronavirus, a relatat site-ul RAI.

Autorităţile locale au lansat o campanie de depistare a celor infectaţi, care a identificat 49 de persoane pozitive la coronavirus.

Joi dimineaţă, un grup de cel puţin câteva zeci de oameni a trecut de cordonul sanitar, pentru a merge să protesteze în oraş.

Poliţia a intervenit pentru a-i întoarce din drum, fără violenţă, dar cu momente de tensiune, iar preşedintele regiunii, Vincenzo de Luca, a anunţat că a chemat în ajutor armata, a mai transmis RAI.

Majoritatea rezidenţilor respectivi sunt muncitori agricoli bulgari, unii fără situaţie legală. MAE arată că printre locuitorii din complexul muncitoresc locuiesc și 14 români.

”Conform informaţiilor comunicate de către autorităţile locale reprezentanţilor misiunii diplomatice, în complexul pentru care a fost instituită măsura carantinei locuiesc 14 cetăţeni români. De asemenea, autorităţile italiene au confirmat că au fost înregistrate până la acest moment 49 de cazuri de infectare cu COVID-19, însă, conform datelor oficiale, nu există la acest moment o confirmare în privinţa existenţei unor cetăţeni români în rândul persoanelor diagnosticate pozitiv”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a precizat că până acum la Ambasada României la Roma nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară referitoare la acest caz.