1.2 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 21:34
No menu items!

Mutarea PSD în stare de alertă. Propune șefi la comisia pentru controlul SRI

spot_img

PSD îl propune pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii. Propunerea a fost transmisă marţi Birourilor permanente reunite, conform unei știri Agerpres.

De asemenea, PSD mai propune ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

În plus, PSD l-a înlocuit din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe pe deputatul Dorel Căprar, recent exclus din partid, cu deputatul Vlad Bontea. 

Deputatul Eugen Bejinariu activează în Parlament din 2004, iar între 2004 și 2006 a îndeplinit funcția de Vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Anterior, între 2003 și 2004 a fost Ministru Coordonator al Secretariatului General al Guvernului, iar pentru puțin timp, în luna decembrie a anului 2004, a ocupat și poziția de prim-ministru interimar, înlocuindu-l pe Adrian Năstase. În 2017, Bejinariu a obținut votul colegilor pentru a scăpa de urmărirea penală în dosarul Microsoft, instrumentat de DNA.