33.5 C
București
vineri, 25 iunie 2021 - 16:15

Criminalul Passaris se întoarce acasă, după două decenii la maximă siguranță în România

spot_img

Încarcerat de aproape două decenii în penitenciare de maximă siguranță din România, Kostas Passaris ar putea fi transferat, foarte curând, în țara sa de origine, Grecia, transmite postul de televiziune ANT1. Un judecător de drepturi și libertăți român a admis cererea acestuia de extrădare, scrie și Proto Thema, citată de Rador. Iar cererea a fost transmisă de Ministerul Justiției Procuraturii din Atena, care a încuviințat procedura.

Passaris şi-a exprimat dorinţa de a-şi ispăşi restul pedepsei în Grecia, iar după aprobarea judecătorului de la penitenciarul Gherla, întoarcerea în Grecia depindea doar de decizia procuraturii din Atena. Passaris are 45 de ani și două condamnări la închisoare pe viaţă. Și-a ispășit pedeapsa în condiții de maximă siguranță pentru că a afirmat des că vrea să evadeze și să ucidă doi polițiști români.

Supranumit „Fiara din Balcani”, Passaris a fost condamnat la închisoare pe viață în anul 2003, după ce în anul 2001 a ucis doi angajați ai unui magazin de amanet din centrul Bucureștiului.

Konstantinos Passaris a fost transferat în anul 2009 în mare secret de la Craiova la penitenciarul de maximă siguranță din Gherla, autorităţile române temându-se de o evadare.

Statul grec a cerut anul acesta României extrădarea lui Passaris. Acum 10 ani, chiar Passaris a cerut extrădarea, dar cererea lui de transfer în țara natală a fost respinsă de autoritățile elene, care au declarat că Passaris poate face o nouă cerere după executarea parțială a pedepsei în România, asta după ce Grecia făcuse deja o cerere de extrădare din România, dar extrădarea a fost amânată.

A fost prins de polițiștii din România după o anchetă fără precedent, în anii 2000. Venea din Grecia cu un trecut criminal. A reușit să scape de justiție de mai multe ori, iar după ce a fost încarcerat, s-a prefăcut că este bolnav și a evadat dintr-un spital, împușcând doi polițiști din Grecia.

După un timp, polițiștii au trimis după el 50 de luptători de elită și chiar și atunci acesta a reușit să fugă.

Polițiștii români au reușit să îl prindă într-un apartament din București. A fost o intervenție contracronometru, deoarece mai lipseau câteva momente până când criminalul ar fi pus mâna pe un pistol pentru a-i ataca pe polițiștii români.