20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:29

Moțiunea a TRECUT. Guvernul Dăncilă a PICAT

spot_img

Moțiunea de cenzură inițiată de opoziție a TRECUT, joi, cu 238 voturi “pentru” și 5 “împotrivă”. Oficial, Guvernul Dăncilă A PICAT.

Înainte de votul exprimat joi, Guvernul se baza pe 202 parlamentari PSD, în timp ce Opoziția deținea, matematic, 238 de voturi, pentru ca moțiunea să treacă fiind necesare 233 de voturi. 

Moţiunea de cenzură intitulată “Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost prezentată cu o săptămână în urmă în plenul reunit al Parlamentului. Documentul a fost citit de deputatul USR Cristian Seidler.

Moţiunea a fost semnată de 237 de parlamentari PNL, USR, PMP, Pro România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de doi social-democraţi, după cum anunţa liderul liberalilor, Ludovic Orban.

Iniţiatorii moţiunii de cenzură au cerut votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat “cel mai nociv” din ultimii 30 de ani, şi arată că, imediat după acest moment, Opoziţia va propune “cea mai bună soluţie guvernamentală pentru români”, anticipându-se că soluţia benefică este un “Guvern suplu”, cu 15 ministere.

Liderii Opoziției, dar și ai Puterii – Viorica Dăncilă, Victor Ponta, Raluca Turcan, Călin Popescu Tăriceanu, au avut discursuri extrem de dure la adresa adversarilor politici.

Imediat după anunțarea votului, premierul demis Viorica Dăncilă i-a cerut joi preşedintelui Klaus Iohanis să nominalizeze cât mai repede un nou prim-ministru, astfel încât să-şi asume guvernarea.