12.8 C
București
luni, 20 mai 2024 - 3:00
No menu items!

Cătălin Cherecheș vrea mai multă libertate în pușcărie. A dat în judecată Penitenciarul Aiud

spot_img

Cătălin Cherecheș vrea mai multă libertate în pușcărie. El a dat în judecată Penitenciarul Aiud și cere schimbarea regimului de detenție.  

Condamnat pentru corupție la 5 ani de detenție, fostul edil al orașului Baia Mare, Cătalin Cherecheș, a fost transferat luna trecută de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul de maximă siguranță Aiud.

El execută în prezent pedeapsa în regim închis, ceea ce presupune libertate de mișcare limitată, pază și supraveghere continuă.

La penitenciarul Aiud va sta în jur de un an în regim închis, apoi ar putea fi mutat la Penitenciarul Baia Mare.

Surse judiciare au declarat pentru SursaZilei că fostul edil stă acum singur în celulă, însă condițiile care i-au fost stabilite îl nemulțumesc și ar vrea să grăbească transferul la alt penitenciar, unde condițiile de detenție sunt mai relaxate.

Astfel, Cătălin Cherecheș a dat în judecată Penitenciarul Aiud. El a deschis, ieri un proces la Judecătoria Aiud, primul termen fiind stabilit abia în 3 septembrie.

Regimul închis prevede plimbări, dar limitate, ieșiri din celulă planificate pentru activități educative, religioase, cumpărături și drept de vizită.

Însă, schimbarea regimului închis în cel deschis sau semideschis i-ar aduce mai multă libertate de mișcare, și nu numai.

Cherecheș ar ajunge în alt penitenciar, unde ar putea beneficia de mai multe vizite, plimbări mai multe, ar putea interacționa cu ceilalți deținuți și, mai ales, ar putea avea drept de muncă, care ar duce la reducerea pesedepsei cu închisoarea.

                                                                                                                 Adina Bucur