29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:58
No menu items!

Moscova va trimite un nou convoi umanitar în Ucraina

spot_img

Sâmbătă, toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit pe teritoriul Rusiei

 Rusia convoi umanitar

Rusia a informat Ucraina că intenționează să trimită un nou convoi umanitar pe teritoriul ucrainean, a declarat luni ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-o conferință de presă care a avut loc la Moscova, informează Reuters și ITAR-TASS.

„Am transmis ieri (duminică) o notă oficială Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe indicând intenţia noastră de a trimite un nou convoi umanitar”, a declarat ministrul rus.

Anunțul vine după ce Kievul și Occidentul au criticat Moscova pentru trimiterea unui prim convoi umanitar la sfârșitul săptămânii trecute fără autorizație din partea oficialităților ucrainene și fără escortă de la Crucea Roșie, așa cum era stabilit inițial.

Sâmbătă, toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit pe teritoriul Rusiei, a anunţat Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). Ministerul rus de Externe a confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului umanitar au revenit pe teritoriul Rusiei.

Șeful diplomației ruse a precizat că partea rusă a propus o listă de încărcături ce vor fi trimise, exprimându-și speranța că noul convoi cu ajutoare umanitare va circula pe același traseu și îndemnând autoritățile ucrainene să coopereze pentru facilitarea de noi convoaie umanitare.

În aceeași conferință de presă, Serghei Lavrov a anunțat că toate camioanele primului convoi umanitar s-au întors luni în Rusia, iar în Lugansk va începe distribuirea alimentelor.

C.A.